iyengaryoga_zeeburg_9.png Visit the English page

Het docententeam van IYZ

Iyengar Yoga Zeeburg heeft een goed geoutilleerde studio aan de KNSM-laan 303 in Amsterdam in het Oostelijk Havengebied van stadsdeel Oost (voorheen Zeeburg) te Amsterdam.

Alle docenten hebben een internationaal erkend Iyengar Yoga certificaat. Ze hebben veel ervaring en scholen regelmatig bij. • berber.png

  Berber Schönholzer

  Berber is eigenaresse van IYZ. Voltooide in 1991 de B.K.S. Iyengar Yoga Lerarenopleiding in Amsterdam. Zij heeft het Intermediate Senior III Certificaat. Regelmatig volgt zij lessen van de meest vooraanstaande leerlingen van B.K.S. Iyengar in India en Europa. 

 • nadege.png

  Nadège Chaumont

  In 1998 kreeg Nadège haar eerste Iyengar yoga les van Berber Schönholzer op de AHK. Sinds 2008 is zij gecertificeerd Iyengar yoga docent.
  In maart 2016behaalde zij het Intermediate Junior III certificaat. Naast IYZ geeft zij binnen diverse opleidingen aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam les en bij YogaToday in Weesp. Verder is zij werkzaam als mentor en theatermaker.

 • fons.png

  Fons Diepenmaat

  Intermediate Junior II en sinds 2009 werkzaam bij IYZ. Via bewegingstheater (circus in Parijs en mime op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) geland bij Iyengar Yoga. Fons is daarnaast ook docent en coördinator kunstvakken bij een Centrum voor Forensische Psychiatrie (TBS).

 • pauline.png

  Pauline Daniëls

  Pauline was één van de meest toonaangevende Nederlandse moderne danseressen uit de jaren 80 en medeoprichtster van Stichting Dansproduktie. Gaf dans- en bewegingslessen aan AHK (Theaterschool) en CREA. Sinds 2000 geeft Pauline les bij IYZ. Behaalde het Intermediate Junior III certificaat in 2011.

 • patrizia.png

  Patrizia Semperboni

  Patrizia Semperboni is Italiaanse en woont 20 jaar in Nederland. Zij studeerde aan de danstheateropleiding ‘Paolo Grassi’ in Milaan en aan de Fonty’s Dansacademie in Tilburg. Heeft gewerkt als danseres en choreograaf. Zij is Iyengar yoga docent sinds 2002. Zij geeft les bij IYZ sinds 2010 en heeft het Intermediate Junior III certificaat.

 • marike.png

  Marike op den Akker

  Marike werd geboren in het idyllische plaatsje Linschoten. Zij heeft zich op een heel eigen manier ontwikkeld tot de persoon die ze nu is en werkt als mimedocent, trainingsacteur, schrijver en sinds 2013 als Iyengar yogaleraar bij IYZ (met Introductory certificaat). Dit alles vanuit een fascinatie voor menselijk gedrag en lichaamstaal.

 • cristina.png

  Cristina Libanori

  Cristina is in Italië geboren, woont al geruime tijd in Nederland. Zij heeft sinds maart 2011 het Intermediate Junior II certificaat en geeft al vele jaren les bij IYZ. Zij volgt momenteel een driejarige cursus Ayurvedische voedingsleer aan het Ayurvedisch Instituut in Amsterdam. Haar passie is dan ook de combinatie van Yoga en Ayurveda.

 • deborah.png

  Deborah Pepper

  Deborah beoefent Iyengar yoga sinds 1974 en is op latere leeftijd begonnen met het leraarschap. In 2010 behaalde zij haar Introductory certificaat. Sindsdien geeft zij les bij IYZ en assisteert ze bij de therapielessen. Zij gaf ook enkele jaren Iyengar yoga bij een buurtcentrum. In 2014 behaalde zij haar Intermediate Junior I certificaat. 

 • FloorMoes.jpeg

  Floor Moes