Berber Schönholzer

Berber Schönholzer

Berber is eigenaresse van Iyengar Yoga Zeeburg (IYZ). Haar eerste 24 jaar leefde ze in Zwitserland. In 1982 verhuisde ze naar Amsterdam voor de opleiding dansexpressie aan de AHK (Theaterschool van Amsterdam). Ze voltooide in 1991 de B.K.S. Iyengar Yoga lerarenopleiding in Amsterdam. Sindsdien is ze om het jaar naar India gereisd, om daar aan het Ramamani Iyengar Memorial Yoga Instituut (RIMYI) in Pune, India door te leren. Zij beoefent Iyengar Yoga sinds 1986 en heeft in 2015 het Intermediate Senior III Certificaat gehaald. Met dit certificaat is zij bevoegd, om algemene maar ook therapeutische lessen te geven en om mentor te zijn voor leerlingen, die leraar willen worden.

Marike op den Akker

Marike werd geboren in het idyllische plaatsje Linschoten. Zij heeft zich op een heel eigen manier ontwikkeld tot de persoon die ze nu is en werkt als mimedocent, trainingsacteur, schrijver en sinds 2013 als Iyengar Yogaleraar bij IYZ (met Introductory certificaat). Dit alles vanuit een fascinatie voor menselijk gedrag en lichaamstaal.

Patrizia Semperboni

Patrizia Semperboni is Italiaanse en woont 20 jaar in Nederland. Zij studeerde aan de danstheateropleiding ‘Paolo Grassi’ in Milaan en aan de Fonty’s Dansacademie in Tilburg. Heeft gewerkt als danseres en choreograaf. Zij is Iyengar Yoga docent sinds 2002. Zij geeft les bij IYZ sinds 2010 en heeft het Intermediate Junior III certificaat.

Pauline Daniëls

Pauline was één van de meest toonaangevende Nederlandse moderne danseressen uit de jaren 80 en medeoprichtster van Stichting Dansproduktie. Zij gaf dans- en bewegingslessen aan AHK (Theaterschool) en CREA. Sinds 2000 geeft Pauline les bij IYZ. Behaalde het Intermediate Junior III certificaat in 2011.

Nadège Chaumont

Nadège Chaumont

In 1998 kreeg Nadège haar eerste Iyengar Yoga les van Berber Schönholzer op de AHK. Sinds 2008 is zij gecertificeerd Iyengar Yoga docent. In maart 2016 behaalde zij het Intermediate Junior III certificaat. Naast IYZ geeft zij binnen diverse opleidingen aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam les en bij YogaToday in Weesp. Verder is zij werkzaam als mentor en theatermaker. 

Etty Heeg

Toen Etty Heeg 25 jaar geleden in de yogastudio (toen op Bogortuin, Java-eiland) terecht kwam, werd ze al snel gegrepen door de enorme kennis binnen de Iyengar Yoga. En ze merkte op dat ze zich na de les zo goed voelde! Het helpt haar als "senior purser" ook om sneller van lange vluchten te herstellen. Sinds 2012 heeft ze het Iyengar Yoga leraren certificaat. Etty: "Ik vind het bijzonder inspirerend om te zien wat yoga met mensen doet. Ik leer net zo hard van mijn leerlingen als zij van mij. En dat vind ik erg boeiend."

Sandip Juthani

Sandip Juthani is a new certified Iyengar teacher. He will teach at our studio on Friday evenings 17.30 to 19.00. His classes will be thaught in English, but Sandip understands Dutch very well.
Sandip’s yoga journey started in 2014 in India with the renowned Iyengar Yoga teacher Zubin Zarthoshtimanesh. He then continued his practice under the guidance of James Murphy at the Iyengar Yoga institute in New York City. In 2017, he moved to Amsterdam and began the teacher training under the tutelage of Berber Schönholzer.
Yoga brings stillness to his mind, discipline to his body, and structure to his life. As a teacher he wants to help students discover the power and potential of their physical bodies and a more balanced approach to life.
Sandip has an MBA from Rotterdam School of Management and works in Technology.
In his free time, he enjoys learning new tricks on his skateboard and spending time with his wife and daughter.